sábado, 19 de diciembre de 2009

Tancament de l’assignatura i avaluació


AVALUACIÓ DEL BLOG:
Des de que vaig llegir que calia fer un blog pel seguiment de l'assignatura, vaig haver de desencadenar un seguit de contactes personals per introduir-me en aquest recurs. Era un repte personal (ni professional, ni acadèmic!!!) del que avui em sento satisfeta. És certament una eina molt útil, doncs permet una comunicació intergrupal i fora grupal importantíssima. El seguiment dels blogs de companys/es que cursen l'assignatura (o l'han cursat) m'ha permés estar sempre en contacte virtual amb tots ells/es. És una molt bona pauta per l'organització de les diferents PACs, en el sentit de que hi ha un marcatge en les dades i una motivació per fer les aportacions. Permet una reflexió personal del que cada un/a va fent i com hi ha diversitat d'enfocaments per una mateixa situació. És enriquidor veure que sota un títol comú (l'entrada) les aportacions són variades i diverses. Ha estat enriquidor professionalment i personalment.
Quin ús en faré?
- des d'una vessant personal: serà una eina a emprar per continuar en contacte amb la universitat i com a lloc per intercanvi d'opinió d'aspectes varis, que afavoriran el meu creixement personal.
- des d'una vessant professional: una eina en el treball tutorial i en el de les ciències naturals i experimentals. L'alumnat es sent francament motivat pels recursos telemàtics, i des de l'escola estem en un pla d'innovació TIC-TAC i crec que serà d'utilitat sistematitzar aquest recurs per:
a) la seva permissibilitat de treball dels continguts de les àrees curriculars
b) la seva didàctica atractiva amb una metodologia vivencial, de partença dels coneixements previs
c) la seva tecnologia simple i actual i de màxima motivació per l'alumnat.
AVALUACIÓ DE L'ASSIGNATURA:
A) Des de la visió dels continguts treballats: els continguts presentats han estat adequats a les demandes socials del moment. Ens hem allunyat dels estereotips que bombardeixen les escoles i se'ns han donat les eines convenients per treballar-ho. No han estat molt quantiosos, però molt i molt apropiats.
B) Des de la metodologia emprada: ha estat de caire vivencial, participativa i molt adequada al moment. Se'ns ha demanat un treball amb concordança a les exigències metodològiques del segle XXI: ús de les noves tecnologies de la comunicació i de l'aprenentatge.
En algun moment poden haver-se presentat dificultats tècniques, que amb ganes i suport extern s'han solventat. Ha estat molt adient el seguiment fet des del fòrum per poder solucionar dubtes.
C) Des de les activitats realitzades:
Les activitats proposades han estat molt variades i cada una d'elles era un nou repte. La seva realització ha suposat força hores de treball, però els resultats (i no faig referència a les notes) han estat bons o molt bons.
La realització del debat com a primera de les activitats ha estat un èxit: ha situat molt bé els continguts que ens calia treballar a la resta d'activitats.
La confecció de la WQ, tot i les dificultats tècniques ha estat molt profitosa per dos motius: pel fet del treball en grup i pel recurs didàctic que és.
El blog: ja he fet la valoració en l'apartat anterior
L'avaluació de recursos: he trobat profitós per la pràctica professional, ser crític davant el gran bombardeig de recursos de que avui disposem els ensenyants. Saber veure avantatges i inconvenients d'ells i com ens poden ajudar en la nostra docència ha estat molt encertat.
D) Des de l'assoliment de competències:
Per la nostra tasca professional, no se’ns demana ser uns grans coneixedors/es de teoria, sinó ser professionals competents. Aquesta assignatura m’ha permès ampliar la meva competència en:
- Cercar la informació de forma crítica
- Llegir tractant sempre de comprendre
- Escriure de forma argumentada per convèncer
- Analitzar els problemes de forma rigorosa.
- Escoltar amb atenció, tractant de comprendre
- Parlar/argumentar/exposar amb claredat, convenciment i rigor
- Crear empatia amb els altres
- Col·laborar en el desenvolupament de tasques comunes
- Fixar fites raonables que permetin la superació dia a dia
BONES VACANCES D'HIVERN. HA GAUDIR D'UN DESCANS BEN MERESCUT!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario